2020-й рік минає і ось що він мені приніс 😊

avatar
(Edited)

Прочитавши пост @cranium про підсумки року, що минає, я задумалась про свій прожитий рік.

Звичайно, цей рік був не з простих, бо він позбавив нас традиційних речей через covid-19, лякав новими правилами, невідомістю. А я, як мама 2 діток, завжди боюсь всього, що зазіхає на здоров'я моєї сім'ї. Трішки вам розкажу як пройшов мій рік.

З перших днів 2020 я зустріла на стаціонарі у пологовому, бо на 39 тижні вагітності мені почали сильно набрякати ноги. Тож лікар вирішив не мене покласти на спостереження. І замість того, щоб допомагати мамі готуватись до різдвяних свят, я слухала як з'являються на світ дітлахи. Настрій був не святковий, хотілось додому. До мене задзвонив брат, просто поговорити і спитати про самопочуття, а я піддалась настрою, тривогам і розплакалась, як мала дитина. Після цього стало легше, але він розказав про це мамі і вона вирішила попросити лікаря, відпустити мене на святвечір. Лікар був сусідом і знав, що нам до лікарні 10 хв ходу і відпустив мене додому, я мала лиш е прийти ввечері на укол.

Прийшовши додому, на душі якось легше стало. Хоча доня не зрозуміла, чого це мама прийшла додому без братика))) Побула вдома я недовго, вже 18.00 мене різко схопив живіт, я усміхнулась і вирішила, що пологи вже наближаються. Оскільки перші перейми тривають з інтервалом 45 хв і повільно наростають, то я подумала, що ще повечеряю і поп'ю чаю)) Але за хв 15 я відчула наступні перейми, ще 10 хв і знов....І тут ми вже викликали таксі, бо іти я не могла. Таксист, мабуть надивившись серіалів 😆 і чуючи моє ухкання, їхав дуже швидко. Приїхавши назад в пологовий 18:30, о 21:00 я стала мамою вдруге. Такого швидкого розвитку подій ніхто не чекав, але все пройшло (чи завершилось) добре. 40 тижнів і 3 інтенсивні години і безмежне відчуття радості і щастя, коли ти обіймаєш це маленьке диво, що плаче в тебе на грудях, а ти плачеш разом з ним. ❤️


маркіянчик 7.jpg


P6201289.JPG


PA230870.JPG

В березні ми охрестили нашого сина, давши йому ім'я Маркіян. Моя бабуся довго не могла запам'ятати це ім'я, не розуміючи чи це Марко, чи то Ян 😂.

Під кінець вагітності моя вага була 93 кг і, повірте, носити таку вагу зовсім не легко. Тому в цьому році я поставила собі за мету, скинути вагу і налагодити своє харчування. Після пологів вага природно знижувалась і зупинилась на 81 кг, але я хотіла ще скинути трохи. Спершу ти їси геть прісну їжу через грудне вигодовування, бо кожен плач дитини ти пов'язуєш з тим, що щось з'їв. Але не варто себе виснажувати, дотримуватись варто хоча б з місяць, а потім їжте все на здоров'я (звичайно, якщо алергії в дитини нема). Як показує практика, поки не сформується флора в кишківнику, а це приблизно 4 місяці, ваше немовля буде мучитись і мучити вас) Але я відступила від теми. Вирішила я скористатись нагодою (бо під час грудного вигодовування я худну) і влітку оплатила програму в тренера Віктора "дистанційне тренування" на 2 місяці. Ціна 1300 грн за два місяці. Довго думала чи купувати, але я багато раз намагалась худнути і зазвичай результат був ненайкращий. Тож через постійно навязлив думку, вирішила таки спробувати худнути під керівництвом тренера. Тобі надають список продуктів і їхню денну кількість в грамах, а також відео з індивідуальними вправи для розвитку мязів і схудння. Тож я взялася за своє тіло.

Хочу похвалитись, що за час програми, я схудла на 12 кг 😊. І моя вага зараз мене влаштовує. Я почуваюсь краще, мені легше рухатись. Я люблю своє відображення в дзеркалі). Тож у 2021 я хочу зберегти цей результат і більше ввести фізичний розвиток в життя.

Чи міг 2020 бути поганим, коли в хаті дитячий сміх і стільки любові?)) Однозначно ні 😊.


20.jpg




0
0
0.000
4 comments
avatar

Радий, що мій приклад надихнув на таку дивовижну розповідь!!! Ви молодець!!! Так тримати!!!

0
0
0.000
avatar

дякую Олексію

0
0
0.000